Vad göra med ett furu tak som har blivit jätte mörkt?Vad är bästa pris måla eller sätta på tak skivor? Nu känns det som dagsljuset inte kommer in.Blir glad om jag fick ett råd av dig. MVH Rådvill

 

Svar:

Du är inte ensam om att ha ett furutak som blivit jättemörkt. Det är många som har just furu i sina bostäder och den blir ju oerhört mörk och trist när den blir gammal. Det finns lite olika alternativ för att råda bot på detta ”problem” .
Det vanligaste är att man laserar med en taklasyr, t.ex Herdin´s Tak och Panelvit. Det är en utmärkt produkt finns i olika varianter beroende på hur vitt man vill att taket skall bli. Men det fina är att man får kvar lite träådring och det ger ytan ett vackert levande utseende. Sedan kan man täckmåla taket med en t.ex vattenburen snickerifärg. Detta tar lite längre tid eftersom man får göra fler måleribehandlingar innan man är klar, men det blir ofta väldigt fint det också. Ett tips är att om man står i valet och kvalet och inte riktigt kan bestämma sig så är det bättre att lasera först eftersom om man tröttnar på det utseendet efter några år så kan man ju alltid måla över det med en täckande färg.
Det bör även bli lite billigare att måla om taket än att sätta upp ett nytt.
Kolla den här länken: http://www.herdins.se/farg–lasyr/tak–och-panelvitt__261