Om Mig

Från målarlärling till problemlösare

Henkes Målartips

”Jag drivs av att hjälpa hemmafixare lyckas med sina renoveringsprojekt”

Jag heter Henrik Edin men de flesta kallar mig Henke. Jag är född i Askim, Göteborg, men bor sedan 1991 i den värmländska pärlan Säffle.

Jag började som traditionell målarlärling på OE-Måleri i Göteborg 1986. Där fick jag min målarutbildning av målare på olika arbetsplatser i och runt omkring Göteborg. Under min lärlingstid fick jag även tillfälle att lära mig dekorativt måleri i form av ådring och marmoreringstekniker samt övriga dekorativa målningseffekter. 1993 tog jag mitt gesällbrev i yrkesmåleri. Jag har även utbildning i färglära samt i olika former av inredningsätt. Min nuvarande arbetsplats är Kulörexperten i Säffle AB (Colorama), där jag arbetar som butikschef.

Mitt intresse för färg och form har alltid varit stort. Jag gillar verkligen att förändra ytor med hjälp av olika målningstekniker eller tapeter och andra ytskikt. Jag är även nördigt intresserad av spackling, inget går upp mot att spackla! Lite konstigt enligt vissa, men att fixa en yta så den blir löjligt bra att måla eller tapetsera på är riktigt roligt tycker jag!

HenkesMålartips.se startade jag för att kunna samla goda råd och tips från proffs för att ni som själva vill ta tag i fixarprojekt ska få bra och lättillgänglig hjälp med lösningar för ett gott resultat. Jag vill även försöka förmedla glädjen med att måla och fixa hemma! Det finns så otroligt många bra produkter på marknaden idag som gör det kul och intressant och inte så svårt att lyckas med sitt projekt. Så kavla upp skjortärmarna och kasta er ut i renoveringsarbetet redan idag!