Hej!
Har en tvättstuga där vi tagit bort den gamla våtrumstapeteten och vill sätta väv och sedan måla. Underlaget är nu gamla gipsskivor med ett lager ”brun” papp ovanpå. Vi upptäckte vid försök att spackla ovanpå att pappen bubblar sig och således verkar det inte utgöra ett bra underlag nog för att få våtrumsväv att fästa heller. Vill gärna undvika att behöva sätta upp renoveringsgipsskivor om det går. Kan vi grunda väggarna med lackfärg med lacknafta som lösningsmedel (dvs inte vattenlöslig lackfärg) för att få ett tillräckligt underlag som inte suger fukt?

Svar:

Ja du kan grundmåla med en oljeburen snickerigrundfärg eller liknande,t.ex Alcro Kraft. Sedan spacklar ni med ett våtrumsspackel, och använder helst en våtrumsväv, men i en tvättstuga räcker det med att ha en VA-yta ( Vattenavvisande) så ni kan använda i stort sett vilken glasfiberväv som helst och sedan måla med en våtrumsfärg t.ex Alcro TÄT i den kulör ni vill ha.

Mvh; Henke