Hej Henke =) Jag har nu målat färdigt vår friggebod och ska nu börja städa efter målningen.Vad gör man med vattnet som man haft penslarna i? Kan man hälla ut det i trädgården eller är det bättre i handfatet?Samma sak när man rengör penslarna med vattnet kan man göra det inomhus i köket?Vi har använt vattenbaserad färg, tack på förhand

 

Svar:
Egentligen så skall vatten som använts till rengörning av penslar samlas upp och lämnas på en miljöstation. Nu är det väl inte många dessvärre som gör detta, men det bör man göra, spillvattnet innehåller ämnen som kanske inte är så bra att hälla ut i avloppet eller naturen.

Det är lite ens egna samvete som man får lyssna på när det gäller detta, fast jag rekommenderar att man i alla fall tänker till lite innan man häller ut vattnet i avloppet eller naturen tycker jag. Hör även med din kommuns milöenhet om vad de har för policy angående att skölja ur penslarna under kranen i köket.

Ha det gött!!
Mvh; Henke