Nya tapettrenden-motivtapeter som ger lugn och harmoni…

Tjena !

Jag hittade ett litet reportage om tapettrender som jag tänkte visa, jag tycker att tapeter är ett relativt lätt sätt att förändra känslan i ett rum, fototapeter har ju funnits länge, men nu är dom extra fina och detaljerade tack vare digitaltryck. De flesta fototapeter är av sk Easy-up kvalite´dvs man rullar limmet på väggen. Den text och de bilder som kommer nedan är alltså inte jag som skrivet utan   allt material är från Hus&Hem, och bilderna är från Egmont Publishing Digital AB, text är skriven av Åsa Albinsson. 

Mvh; Henke 

 

Nya tapettrenden – motivtapeter som ger lugn och harmoni

Åsa Albinsson
2 timmar sedan

Muraltapet ur kollektionen ”Vivid” från nederländska Eijffinger © Hus & Hem Muraltapet ur kollektionen ”Vivid” från nederländska Eijffinger

Nu ska väggarna dekoreras med tapeter igen. En målerisk motivtapet ger en avkopplande känsla och motivet kan man drömma sig bort i. Här listar vi våra favoriter.

© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Landskapstapet ”Earth” som säljs i paneler för ett komplett motiv, Midbec.

Måleriska tapeter täcker in allt från blommönster till tropiska landskap.

– I det här temat samsas många av de andra trenderna, som blommönster och tropiska landskap. Men vi ser också en tydlig trend med mer abstrakta landskap. Det kan till exempel vara dimmiga bergsformationer,

en havshorisont, fjällandskap eller mer nostalgiska motiv som minner om historiskt måleri, säger designern och trendexperten Torhild Rustenberg.

De måleriska väggarna är en trend på uppgång, menar Matilda Appelberg, stylist och inredare på Hus & Hem. Det är tapeter som flörtar med vår nostalgiska sida, samtidigt som de berättar en historia.

– En motivtapet är ett enkelt sätt att skapa en stil och en känsla i rummet, just för att de är så uttrycksfulla. Den här typen av tapeter förmedlar verkligen en sinnesstämning, och ger lugn och harmoni. Tapeterna

är ofta mjuka i färg och form och inbjuder till samtal och vila, samtidigt som de är ett rejält blickfång hemma.

De måleriska tapeterna passar utmärkt  i sovrum, i bibliotek eller i hemmakontor. Just de miljöer där man behöver både vila och koncentration, och en paus från vardagens stress och krav.

© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Muraltapet ur kollektionen ”Vivid” från nederländska Eijffinger

© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Dimman lättar. ”Morning Woods” med motiv från den svenska fjällvärlden, av naturfotografen Martin Olson.  Kullastintan.se.

© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Tapet ”Aaru Heather Teal”, ur kollektionen ”Elements”, Intrade.

© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB
© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Hemtrevlig Sundbornkänsla blir det med kollektionen ”Karin & Carl”, Rebel Walls.