Delar med mig av lite frågor och svar…

Tjena !

Jag får en hel del mejl från er trevliga besökare på min sida, TACK för det!! Jag tänkte dela med mig lite av några här, kanske kan du hitta svaret på just din fråga här oxå:-)

 

FRÅGA:

Hej Henke! Har tänkt renovera mitt ekbord, det är oljat med med vaxolja.Kan jag slipa ner detta och olja med OSMO vitpigmenterad hårdvax?

SVAR:
Tjena ! Japp, det går fint, slipa inte med för fint papper när du gör sista slipningen för då stänger du träfibrerna lite för mycket och då kan oljan få svårt att tränga ner ordentligt och ytna kan bli flammig, så slipa inte med finare än 100 korn.

Lycka till ! Mvh: Henke

 

FRÅGA:
HUR gör jag om jag vill spackla väggar av spånskiva utan att det kommer att spricka i skarvarna?

SVAR:
Ok, eftersom det inte är en fasad kant på spånskivor som det är på t.ex gipsskivor så tycker jag det är bäst att använda en vanlig glasfiberemsa som du sätter över skarven och sedan spacklar över med ett sandspackel för väggar, det är svårt att få en skivskarv på spånskiva att bli riktigt bra och hållbar eftersom den sväller och krymper lite beroende på luftfuktighet, normala sättningar i huset osv, men jag tycker ändå att detta funkar bäst.

Mvh; Henke

 

FRÅGA:
Kan man tapetsera på skjutdörrar (garderob) med spegelglas?

SVAR:
Nej, det är inget jag rekommenderar eftersom det är svårt för limmet att fästa på just spegelglaset.

Mvh: Henke

 

FRÅGA:
Hej ! Jag och min sambo har gjort det stora misstaget att måla vårt obehandlade furutak med vit takfärg utan att använda spärrgrund. Nu ser vi att gula missfärgningar lyser igenom. Kan vi måla en spärrgrund nu i efterhand och sedan stryka på ett lager färg till eller har vi gjort bort oss helt?

SVAR:
Tjena !
Japp, ni kan måla en spärrgrund på den färg ni har i taket nu, kan tipsa om JOTUN Kvist&Spärrgrund, kanonfärg som funkar riktigt bra!

Mvh; Henke