Tjena !

Att det är ett stort jobb att måla huset vet nog de flesta som gjort detta någon gång. Man vill ju också att det blir så bra som möjligt och att färgen man köpt skall hålla sin kulör länge samt skydda fasaden i många år.

Det uppstår en hel del frågor både under arbetets gång samt innan man börjar att måla om sitt hus. Vad  skall man tänka på?, vad börjar man med? , måste man tvätta? vilken typ av färg är det målat med förut på mitt hus? , behöver jag grundmåla? osv osv…. om man tycker det är rörigt och besvärligt så finns det bra hjälp att få:-)

Fasadbesiktning

Ta kontakt med din lokala färghandlare och be om en Fasadbesiktning, det är ett bra sätt för att få all den hjälp du behöver inför din målning.  Alcro har många utbildade Fasadexperter runt omkring i landet, inte bara i Stockholm eller Göteborg och Malmö som en del tror, på T.ex Colorama kedjan som finns på ett flertal orter finns det många av Alcro´s  Fasadexperter som kan hjälpa dig på bästa sätt.

Nedan följer lite mer info om just en fasadbesiktning samt en liten film, allt materialet kommer från Alcro.se

ALLT DET HÄR INGÅR:

– Besiktning och utvärdering av fasadens ytskikt
– Noteringar om brister som kan skada fasaden, till exempel läckande hängrännor eller fuktbindande buskage
– Ytlig kontroll av puts på sockel och fasad
– Analys av den färgtyp som huset är målat med idag
– Rekommendation om lämplig färgkvalitet, kulör och färgåtgång för ommålningen
– Rådgivning om hjälpmedel som underlättar arbetet: verktyg, ställningar, skylift med mera
– Arbetsråd om tvättning, skrapning och eventuella andra förarbeten
– Anvisningar och arbetsråd för målning
– Skriftligt protokoll när besiktningen är klar

Därför behöver du en fasadexpert:

En stor del av alla färgreklamationer beror på handhavandefel. Det kan till exempel handla om bristfälligt förarbete eller att färgtypen inte passar med befintligt underlag. Oavsett fasadens skick är det smart att låta Alcro Fasadexperten göra en besiktning. Extra viktigt blir det om du känner igen något av följande:
– Fukt och rötskador
– För många lager färg
– Fel färg har målats på tidigare
– Mögel
– Blåsbildning
– Flagnande färg