Halloj!

Jag fick en fråga till mitt frågeformulär alldeles nyss från en tjej som undrade om detta att förvara oljefärgspenslar i vatten. Tyvärr så har hon uppgett en mejladress som jag inte kan mejla tillbaka ett svar på så det kommer här istället.

Detta är ett sedan länge välkänt yrkesmålartips, man förvarar sina oljefärgspenslar i vatten för då torkar dom inte.Vattnet kan inte tränga igenom oljefärgen så det är ingen risk att man får vatten inne i sin pensel, det är ju dessutom syrefattigt i vattnet och detta bidrar till att inte penseln torkar.

Så om ni nu målar med alkydoljefärg och vill förvara era penslar på ett bra sätt när ni tar paus i målararbetet, så ställ dom i rent vatten så håller dom sig mjuka och fina, när ni sedan skall måla så ta upp penseln, skvätt ur den och måla vidare.

Förvarar ni penslarna länge så glöm inte att fylla på vatten lite då och då…:-)

Ha det gött!!

Mvh; Henke