Jag  ska börja spackla en hel övervåning och behöver lite råd/tips…
Alla väggarna är klädda med spånskiva och i slutänden ska de tapetseras.
Men alla skarvar och skruvskallar ska ju  döljas med spackel. Hur gör man när man ska  använda pappremsa? Eller ska man  använda glasfiberremsa?
Ska man spackla skarven först, låta det torka och  sedan limma fast remsan? Vilket lim ska man i så fall använda? Vilket spackel ska man använda?

Svar:

Nuförtiden rekommenderas pappremsa vid nybyggnation, men då brukar skivmaterialet vara av gipsskivor, dessa är fasade i kanterna för att lämna utrymme för remsan, en pappremsa sätts i ett speciellt spackel som hos Alcro kallas för skivspackel, men i ditt fall tycker jag att du kan använda en vanlig förklistrad glasfiberremsa, den blir bäst tror jag, eftersom den är förklistrad så kan du sätta remsan först och sedan spackla över den, du skall använda ett sandspackel för väggar inomhus, ex . Alcro Lätt hand eller liknande, normalt spacklar man 2 ggr på skarv och skruvskalle, men ibland får man spackla lite mer, tänk på att inte göra spacklingen för smal på skarven utan dra ut den så den är ca 20-25 cm bred vid sista spacklingen.
Och använd ett dammfilter för spackeldamm när du slipar spacklet!