Hej !

Det finns ju en massa olika material att välja mellan när man skall göra sin badrumsrenovering. Tänkte tipsa om våtrumsmattor. Med en  våtrumsmatta så får man ett badrum inklätt med plastmatta på både golv och vägg. Mattan på golvet görs med ett sk uppvik på väggen på ca 10 cm, sedan sätter  man väggmattan, som för det mesta sätts med H-metoden dvs man rullar ut mattan på höjden, det blir  alltså inga våder med matta utan man börjar på ett ställe i badrummet och rullar ut mattan  på väggen, går sedan runt hela rummet och möts där man började, på så sätt får man ett nästan skarvfritt badrum som är mycket vattentätt. Väggmattan överlappar golvmattan så att vattnet kan rinna ner på golvet och vidare ner i golvbrunnen. Längst upp så sätter man en bård.

]

Det flesta leverantörer/tillverkare av våtrumsmattor idag använder sig av ftalatfria plaster med mycket låga emissioner.

bild från tarkett.se

Vill man ha våtrumsmatta i sitt badrum rekommenderar jag att man använder sig av en fackman, gärna ansluten till GVK. Det är lite meckigt att montera matta i ett badrum om man aldrig gjort det förut, tänk på att rummet skall vara vattentätt så att inte vatten kan ta sig in i väggar och golv osv när man duschar eller badar, så det gäller att vara säker på det man gör så det inte blir några obehagliga överraskningar när man är klar.

Just i dagarna har  Forbo släppt sin nya kollektion Nordic Spirit, en kollektion som inspirerats av det nordiska ljuset och den speciella inredningstradition som finns i våra nordiska hem som dom skriver på sin hemsida.

Många sitter ju (som jag) ofta hemma på kvällar och övrig ledig tid och surfar på nätet, Sitter du och tittar på våtrumsmattor så är ett tips att sedan gå till en fysisk butik som säljer dessa våtrumsmattor och se på dom i verkligheten, kulörer på en datorskärm stämmer oftast inte med hur det ser ut i verkligheten, så ta dig tid att låna hem prover och hitta din favorit som kommer att sitta i ditt badrum under lång tid framöver.

]bilder från forbo.se

bilder från forbo.se

bild från tarkett.se

Ha det så gött!!

Mvh; Henke