Badrummet….. rummet där dagen för de flesta börjar, rummet som du kliver in i efter en natts sovande, rummet där du skall piggna till, borsta tänder, duscha osv osv……..

Förr i tiden var väl badrummet bara tänkt som ett ställe för att tvätta sig och gå på toaletten och utföra sina behov, idag är det lite annan inställning till hur vi använder vårt badrum.

Badrummet skall vara snyggt, och inbjudande, vi väljer alla olika material att klä väggar och golv med, vissa vill ha keramisk beklädnad, andra vill ha väggmatta ( plastmatta) och de blir mer och mer vanligt att blanda material , som t.ex kakel på väggarna i själva duschutrymmet, men övriga väggar vill man kanske ha träpanel som man målningsbehandlar på ett smakfullt vis.

De material vi använder skall förmedla en känsla som ger oss en skön upplevelse i våra badrum. Belysning är även det en STOR inredningsdetalj i rummet, med spotlights, ledskenor och punktbelysning på smakfullt utvalda platser förvandlas vårt badrum till en rofylld plats där vi kan spendera en hel del tid i t.ex badkaret eller spa/jacuzzin.

Men innan vi kommer till slutresultatet så är det ju en del pyssel, och en hel del beslut och val att göra. Det finns även en del regler, råd och anvisningar som man bör ta hänsyn till när man skall renovera sitt badrum.

Jag brukar ge det generella rådet till folk som skall börja renovera sitt badrum att höra av sig till sitt försäkringsbolag. Det är alltid bra att kolla upp vilka riktlinjer de har för renovering. Sedan bör du tänka över om du/ni skall göra allt jobb själva eller anlita en firma som gör badrummet åt er.

Hursomhelst så skall det ju vara en kul grej att renovera badrummet, ju mer förberedd man är, dvs att man kollat upp och bestämt vilka material man skall ha osv osv så blir resan mycket enklare och roligare! Så tänk över valen noga, det är inte så lätt att göra om ett badrum när väl kakelplattorna sitter där på väggen, eller när klinker ligger på plats och man kommer på att golvvärme skulle varit gött att ha….

Bilden är från Svedbergs.se

Ha det gött !!

Mvh; Henke