Hej !

När man skall ge sig på sin badrumsrenovering så är det viktigt att ha koll på vilka regler, anvisningar och råd som finns att tillgå och följa.

Om man inte tänker renovera själv utan låta en fackman göra jobbet så är det ju upp till fackmanen/firman att ha koll på vilka regler för t.ex tätskikt innan montering av keramisk beklädnad som gäller osv.

Men om man bestämt att man skall göra jobbet själv så är det ju bra och kolla upp en del saker först. Då tycker jag att man skall kolla med t.ex GVK.  På deras hemsida hittar du som privatperson en massa bra information som kan hjälpa dig i din renovering. Ett tips är att du är väldigt noga och kollar upp i princip allting som gäller för din badrumsrenovering innan du startar. Har du tänkt att montera kakel och klinker i ditt badrum så är det viktigt att veta vad det är för rekommendationer på c/c avstånd på reglar, vilken typ av skivmaterial som är godkänt att sätta kakel på osv, osv.

När du sedan kommer till avsnittet tätskikt så är det ju ett projekt för sig, det finns många tillverkare av tätskikt och några olika system att välja mellan, kolla t.ex  Ardex, Bostik, Lip, Casco osv för att hitta det som passar dig. Viktigt att tänka på när du valt är att följa den tillverkarens  anvisningar för hur du skall montera tätskiktet, och blanda aldrig mellan tillverkarna, t.ex  gummimembran från Ardex och duk från Bostik eller så, det skall man INTE göra, använd alltid de rekommenderade produkter som hör till samma tillverkare!

GVK har en folder som heter Säkra Våtrum, där står i princip allt du behöver veta.

bild från gvk.se

Så mitt tips till dig som går i badrumsrenoveringstankar är att kolla på GVK´s hemsida innan du börjar!

Lycka till!

Med vänlig hälsning,; Henke