Här kommer lite nyheter på kulörfronten från färgstarka Alcro!text och bild från alcro.se

ad.grey-tolv grå kulörer för alla som älskar färg

Grått har haft en plats i våra hem ända sedan gustavianska tider och fungerar lika bra oavsett om man vill återskapa en klassisk miljö, skapa en extremt modern känsla – eller blanda de två. Alcro har tagit fram en kollektion med enbart grå kulörer.

– Grått gör andra kulörer rättvisa på ett sätt som inga andra färger kan. Grå nyanser är mindre dramatiska än vitt och svart, som lätt tar över, och lyfter istället fram färgstarka möbler, textilier och andra detaljer. Därför passar grå toner också utmärkt för att gifta ihop olika stilar, säger Maria Midby Arén på Alcro Färg.

Men grått är inte bara grått. Det kan ha en rosa ton, dra mot blått eller grönt, vara brutet mot gult, vara blankt eller matt och så vidare. Konsumenter har länge frågat efter en färgkarta med gråa kulörer, och nu har Alcro tagit fram en hel kollektion – ad.grey – speciellt för dem som vill inreda i grått.

Kollektionen består av tolv utvalda kulörer – Krita, Lovika, Fjäder, Duva, Silverpil, Drivved, Rökgrå, Grådis, Betong, Anis, Pigeon Grey och Pearl Grey – ur tidigare ad-kollektioner. Pearl Grey och Pigeon Grey ingår i den senaste kollektionen ad.10, framtagen av Li Edelkoort. När den lanserades sa Li Edelkoort att mörkare, neutrala kulörer kommer att ta över efter allt det vita och att betonggrått blir en nyckelkulör inom inredningsdesign.