Sommar, årstiden vi brukar längta mest efter, så kommer den äntligen, och vad händer, REGN !!, vad göra?

Tips för regniga sommardagar.

Sommar, årstiden som vi brukar längta mest efter, så kommer den äntligen och vad händer? , regn ! ( i alla fall för oss i södra delen av landet) , och vi som skulle måla huset, sommarstugan osv. vad gör vi nu?
Ja har man tänkt sig att måla sitt hus eller sommarstuga osv, så är det här med en regnig sommar inte så kul, man kanske har avsatt en del av semestern för just detta ändamål. Men det går och göra en massa grejer som förberedelser inför själva målandet, allt som man skall måla om dvs .sådant som inte är nytt virke, bör man tvätta innan målning, och det går ju alldeles utmärkt fastän det regnar. Se till och införskaffa rätt tvättmedel till det du tänker måla, det finns ju speciella tvättmedel för olika ändamål. Har ni t.ex påväxtning av alger eller mögel på eran husfasad så skall man använda ett alg&mögeltvättmedel för detta, det går inte och ta vad som helst och tvätta med. Ett alg&mögeltvätt medel innehåller ett gift som kallas fungicider, detta är till för att ta bort samt att förhindra att alger och mögel uppstår igen. Dessa tvättmedel bleker och mattar ner ytan det används på så var försiktig vid användandet! Alltså tips vid regniga sommardagar då du inte kan måla..se till och tvätta ordentligt så är det gjort och så går målandet mycket fortare sedan.

Se över dina trädgårdsmöbler, kanske de är i lite dåligt skick och behöver piffas upp, möbler tar ju inte så stor plats så man kan stå t.ex i sitt garage och måla dessa under regniga dagar. Det är ju poppis nu med trädgårdsmöbler i t.ex hardwood och dessa bör man olja in lite då och då, använd en fin olja som är gjord för exotiska träslag, som t.ex teak, mahogany osv, Jotun Benar Ädelträolja är en ny produkt på marknaden som är väldigt lätt att jobba med, burkarna är försedda med en liten ”midja” så de är lätta att hålla runt(fiffigt) oljan är svagt gyllenbrun och ger skamfilade trädgårdsmöbler av exotiskt trä en vacker lyster och ett bra skydd. Även Alcro färg har en ädelträolja som är riktigt bra, blir en kanonfin yta!!.prova er fram och hör med personalen i din lokala färgfackhandel om råd. Har du möbler som skall målas med en täckande färg så kanske en kul grej kan vara att byta kulör för att få möbeln i ny skepnad. Så har du långtråkigt när det är dåligt väder så måla om dina trädgårdsmöbler.

Ha det så gött!!

Mvh: Henke

ps, jag håller ju tummarna för lite mer solsken och varmare temperaturer…….