Tjena !

Här kommer lite nytt från Alcro som varit på Formexmässan.

Mvh; Henke

bilder och text nedan från alcro.se/ trendbloggen

Galna färgmixar, storslagna mönster, konsthistoriska referenser och den sedan tidigare kända trenden, naturen som inspiration, är ledord för trendåret 2018/2019.  Och rosa i alla dess nyanser är helt klart säsongens kulör.

Rosa i alla nyanser, från rostrött till pudrigt, dominerar säsongen. Här i snygg installation hos Tine K. Foto: Lina Östling

Formexmässan har gått av stapeln och det råder ingen tvekan om att kulörer fortsätter att vara viktiga inslag för höstens och vårens trender. Kulörer som solitärer eller i galna kombinationer och mixar. Det verkar som det mesta är tillåtet när det kommer till det sistnämnda. 

Formex siar om kontrastrikedom för 2018/19, ofta med gula och gröna nyanser som harmoniska accenter. Foto: Lina Östling

Den rosa trenden fortsätter även kommande säsong. Rosa nyanser syns i allt ifrån monterväggar, till möbler och inredningsdetaljer, till kuddar, mattor och konst. Allt är rosa i någon form. Gärna i kombination med blått eller lejongult. 

Pudrigt rosa väggar och inredning i många av installationerna. Handens närvaro och gediget hantverk i form av vackra korgar eller lampfötter av glas. Foto: Lina Östling

Rosa och blått i härliga kontraster, siar om lekfullhet och positivism. Foto: Lina Östling

Vi ser även de blåa nyanserna, framförallt de mörkare blå. Kanske längtar vi efter lugn, som mörkare blått förmedlar, i en kaotisk omvärld.  Samtidigt känns det positivt med all denna färgkärlek och härliga kontraster. En lekfullhet, kreativitet och glädje som får spira. 

Lugnt och harmoniskt med mörkblå vägg. Foto: Lina Östling

En annan trend som vi sett ett tag, men som bara verkar växa sig starkare, är kulörer och inredning med referenser till naturen och moder jord. I år är denna botaniska trend även sammankopplad med scenkonsten. Naturen är ett tydligt inslag, men denna gång i något mer storslaget format. Kulörerna går i konjak, ljus terrakotta, i skogsgrönt med inslag av lila och vinrött. Återigen den rosa kulören som tar sig igenom hela sitt spektrum. 

Dramatiska uttryck i Svanefors monter, med mönster och kulörkrockar som både flörtar med renässans, rokoko och lite 70-tal. Foto: Lina Östling

Vacker dukning med koppling till storslagen natur i Olsson Och Jensens monter. Foto: Lina Östling

Vackert mörkblått dekorerat med stora kronärtskockor hos Lovely Linnen. Till höger naturens närvaro i antika ölflaskor hos fantastiska Vintage Cabinet Interior. Foto: Lina Östling

Till och med den skandinaviska stilen har fått färgstarka inslag. Den gråa soffan lyfts fram tack vare kontrasterna mot den grönturkosa väggen och fuchsiafärgade kudden. Foto: Lina Östling

Vill du hitta kulörer kopplade till årets trender. Kika gärna på Old Rose BalettApricot NudeMoules och Mellow Yellow. Ta gärna hjälp av en färgsättare eller besök din närmaste återförsäljare för mer inspiration. 

Ett hem med rosa och blåa toner, läs Fintstämt och färgstarkt

Text: Jill Windahl