Nyheter på renoveringsfronten, massor av målarnyheter under hösten/vintern.

Så var sommaren över för den här gången, men vilken höjdarsommar vi har haft !! Hösten har ju börjat med bra väder den med och då kanske man inte tänker så mycket på inomhusrenovering. Men för er som inte kan hålla er från att tänka på lite go härlig tapetsering eller målning av väggarna i t.ex sovrummet eller det där mysrummet där man kan sitta med tända ljus en god bok lite fika osv. så kommer här lite nyhetstips samt en del produktnyheter som underlättar rejält när ni håller på att renovera inomhus, så full fart in i höstrusket……

Vi börjar med lite nyheter på färgfronten. Alcro kommer med något som heter Art Wall som är en kombination av tapet och färg. Med detta system får du det bästa av två världar enligt Alcro. Tapeten finns i 8 olika mönster som ger olika spännande mönster samt strukturer. Alcro designers Art Wall består av en stark glasfiberduk som är preparerad för att ge olika sugningar och genom det olika effekter. Jag har provat denna tapet och den är lätt att jobba med och resultatet efter målning är grymt fräckt!! Man målar över tapeten med en speciell färg som naturligtvis är vattenburen. Man målar endast 1 gång sedan är det klart, man kan måla tapeten redan efter 2 timmar vilket gör att det går riktigt fort att måla ett rum, i princip på en dag. Det är bara att dundra in på din lokala färgfackhandel och be dom visa denna helfräcka nyhet för väggar.!!

Vidare till tapeter….

Eco-Boråstapeter som ju gett oss begreppet Easy-Up spinner vidare på detta genom att lansera ett speciellt tapetlim som heter Combilim. Detta lim skall kunna användas till de flesta typer av tapeter med pappers eller nonwowen baksida ,glasfiberväv mm. Det som är lite kul är att limmet är rosafärgat innan det har torkat, det är då lättare att se vart du har limmat och då minskar ju risken med missad limning vilket ju kan resultera i blåsor mm. Limmet blir efter uttorkning helt ofärgat. Fiffigt va?!

Men sedan har vi den i mina ögon riktigt häftiga nyheten från Eco-Boråstapeter. Det heter Wallwax. De flesta som är hemmafixare inte tycker särskilt mycket om så är det underarbete vid t.ex omtapetsering,

tänk om du kunde slippa det varenda gång du tapetserade…

Wallwax är en slags primer som lägger sig som en hinna över ex. en spacklad yta. Efter det att du har gjort ett noggrant underarbete och spacklat ordentligt slipat av osv så rullar du på Wallwax och låter det torka, när du sedan tapetserar märker du ingen större skillnad mer än att det är en väldigt fin yta att sätta tapet på. MEN nästa gång du skall tapetsera om är det bara att enkelt riva ner den gamla tapeten, under finns den yta du rullade på Wallwax på, tapeten släpper utan att det blir kvar en massa papper som måste spacklas och slipas. Det är helt enkelt bara att tapetsera upp den nya tapeten UTAN en massa underarbete !! Wallwax håller upp till 6 omtapetseringar utan att ny Wallwax måste läggas på!! Fräckt va?! Helt klart en produktnyhet som piggar upp i tapetvärlden!!

 

Mera färgnyheter..
Alcro färg lanserar en ny väggfärg som kommer att heta STIL . Detta är en helmatt vattenburen väggfärg som ger alla kulörer ett exklusivt drag. Kulörer gör sig mycket bättre i matta färger och ger ett mer naturligt utseende tycker jag. Samtidigt så reflekteras inte de eventuella kulörer som ligger intill lika tydligt som vid ett högre glanstal på färgen. Alcro har även en rikstäckande kampanj som heter ”Våga vägra vitt ” en uppmaning att våga sätta lite kulör på våra hem, och det är ju aldrig fel eller hur.

Jotun färg kommer med nyheter på färgfronten även de. Jotun släpper bland annat en helt ny Lady färgkarta, de fortsätter på temat fyra element dvs. luft , jord, eld och vatten. Den första kartan i denna serie släpptes 2004 och nu har man lagt till några nya kulörer samt även en glanskarta så man lätt ser de olika glanserna på färgen.

Jotun har ju sin välkända Lady serie på invändiga måleriprodukter. En nyhet är att deras Lady vegg serie har numera en täckningsgaranti. Det betyder att färgen skall täcka på max 2 strykningar., bra att veta när du målar eller hur?

Midbec tapeter släpper en massa jättefina tapeter.

Midbec tapeter   till vänster LINJER  till höger  METROPOLITAN