Tjena !

Att välja tapet kan ibland vara lite trixigt, hur skall man tänka?, vad passar till vad?, passar den tapet jag väljer till angränsande rum osv ,osv. på Boråstapeter´s hemsida hittade jag lite tips om hur man kan tänka när det gäller val av tapet.

Ha det gött!!

Mvh; Henke

bilder och text nedan från borostapeter.se

Krickelins 5 bästa tips när du ska välja tapet

 

Ta del av Krickelins tips när du ska välja tapet. Hur ska man tänka när det gäller mönster och kulör? Krickelin visar några mönster från nya kollektionen In Bloom.

Krickelin ger sina bästa tips att välja tapet

I bilden ovan ser du bland annat tapeterna Thistle, Chestnut Blossom och Carnation Garden från kollektionen In Bloom.

Det kan vara minst sagt svårt att välja tapet. Utbudet av mönster och kulörer är enormt, och när man väl står där och tror att man har bestämt sig för ett mönster hittar man ett annat lika vackert som man faller pladask för eller en ny färgställning som lockar vilket gör tapetvalet ännu svårare. Jag har tapetserat många väggar i mitt hem och nyckeln till ett bra och hållbart val är att förbereda det noggrant annars är det lätt att bli förvirrad och osäker på vad som passar där hemma.

Tapeten Thistle i tre färgställningar

Fem snabba tips!

1. Jag brukar ofta välja det mönster jag blir förälskad i först, det ska kännas rätt i magen. Men jag har också noga tänkt igenom så att tapeten passar min stil och skapar en fin helhet med andra rum i mitt boende.

2. Innan jag bestämmer mig beställer jag hem tapetprover på de mönster och färgställningar som jag är intresserad av via Borastapeter.se för att se hur de passar i just mitt hem.

3. Det är bra att välja en kulör som stämmer överens med de andra rummen i hemmet tycker jag, då skapas harmoni och de blir som en röd tråd i bostaden.

4. Att blanda mönster är jättefint, bara man tänker på att kulören går igenom på något vis så att man skapar en fin helhet.

5. Var inte rädd för att tapetsera alla väggar i rummet, det blir då en mjukare känsla i rummet.

Lycka till!

Krickelin