Litet tips som riktar sig till båtägare som vill rengöra sina kapellfönster

Tjena !

Att Jotun tillverkar bra färg vet de flesta som provat deras produkter, kanske du har målat ditt hus med Jotun Demidekk, eller snickerier invändigt med Supreme Finish?, hursomhelst så gör Jotun bra grejer, de har även bra produkter till dig som har båt, jag hittade ett bra reportage om hur man kan rengöra sina kapellfönster på båten.

Mvh; Henke

Text och bilder nedan från Jotun.se

Få bättre utsikt – så rengör du kapellfönstren

Med tiden kan havs-och sjövatten göra att fönstren på kapellet blir matta och behöver en uppfräschning. En vanlig fråga från båtägare är hur man enklast rengör fönstren på kapellet för att få bättre sikt under färd samt bättre intryck av båten som helhet. Fönstren kan enkelt rengöras även när kapellet är monterat på båten. Använd då Jotun Yachting Textile Cleaner för att få bort smutsen.

Så här gör du för att få ett rena och snygga kapellfönster på båten:

  • Skölj kapellet och fönstren med färskvatten
  • För att tvätta fönstren, späd ut Textile Cleaner med färskvatten i förhållandet 1:20.
  • Applicera Textile Cleaner med sprayflaska, svamp eller en mikrofiberduk.
  • Rengör ytan med en ren svamp eller trasa.
  • Låt verka i 10-15 minuter.
  • Skölj väl med färskvatten.

Textile Cleaner

  • Tvättmedel för kapell, persienner, kuddar och andra textilier
  • Biologiskt nedbrytbar
  • Innehåller inga lösningsmedel

Rengöring av hela kapellet

Textile Cleaner kan självfallet även användas för rengöring av resten av kapellet och andra textilier på båten. För vanlig tvätt spädes produkten 1:3 med färskvatten och för mycket smutsiga ytor kan den användas outspädd. Om du fått mögel på exempel flytvästar, båtkuddar eller liknande kan du använda Jotun Yachting Mildew Remover som effektivt tar bort mögel och alger från textilierna.

Läs mer här om rengöring av båtens textilier och kapell.

Kom ihåg att impregnera det rengjorda kapellet när du är klar. Använd Textile Watershield för att hålla kapellet smuts-och vattenavvisande.

Funderar du på hur du ska få teaken på båten att se snygg ut igen? Läs artikeln om hur du rengör och skyddar teak.