Hej hopp!

Jag har lagt in lite nya svar på frågor jag fått från Er duktiga hemmafixare!, finns att läsa HÄR

Ha det gött!!

Mvh; Henke

Ett litet axplock…..


Hej!

En fråga skall tapetsera om tre rum & är bara van med vanligt papperstapet, skulle höra nu med easy up skall man stryka limmet direkt på vägen men kan man lägga limmet på tapeten innan man sätter upp den som på de gamla sättet?.

Svar:

Ja, det går bra att limma på traditionellt sätt även på en Easy-up tapet, dvs limma direkt på tapeten.

Ha det gött!
Mvh, Henke


Hej
Jag ska tapetsera ett rum där det sitter gammal struktur tapet, vad är det bästa sättet att få en jämn yta, bredspackla eller använda KIILTO tapetnedtagare eller har du nått annat bra tips. 

Svar:

Det är alltid lite besvärligt med gamla strukturtapeter. De blir spröda i pappret efter några år och då blir det för det mesta bara småflisor som kommer loss när man börjar riva i tapeten. Kiilto Tapetnedtagare är ett bra medel för att lösa upp tapeten från dina väggar, men det blir en hel del skrapande ändå dessvärre.
När du rivit ner all tapet så spacklar du de ställen som behövs med ett vanligt sandspackel, t.ex Alcro Lätt Hand eller liknande.

Mvh; Henke


Hej! Jag skall måla om ett tak som är laserat med oljelasyr (tror jag), det är rätt mycket kvist i det. Frågan är skall jag använda en viss grundfärg först? Tacksam för svar Bertil

Svar:

Ja , det är nödvändigt med en grundfärg innan du färdigstryker taket. Använd t.ex Jotun Kvist &Spärrgrundning, eller Alcro Panelgrund. Båda dessa produkter innehåller schellack i grundfärgen vilket gör att du slipper schellackera kvistarna först och sedan grundmåla, med dessa produkter gör du allt i en strykning.
Jag har provat bägge produkterna, men tycker personligen att Jotun Kvist & Spärrgrundning är den bästa.

Ha det gött och sköt om dig !!
Mvh; Henke