Hej!

Jag hittade din eminenta sida och hittade massor av intressant information som jag ska ha i bakhuvudet tills ett lämpligt projekt dyker upp! 🙂

Jag har dock en fråga som jag inte hittade svar på. Jag bor i ett flerbostadshus där man använt prefabricerade betongelement. Taket är grängat och målat, men man har inte spacklat igen skarvarna vilket jag tycker är fult.

Har du något tips på hur man lämpligen spacklar igen skarvarna och hur man får en ytstruktur som påminner om resten av (det grängade) taket?

 

Svar:

Tack för komplimangerna till min sida 🙂

De skarvar som är emellan dina prefabricerade betongelement kan vara svåra att spackla så att det blir snyggt. Jag skulle nog avråda dig till att försöka spackla igen dem med tanke på att de kan komma att synas än mer sedan när du spacklat ifall du inte får strukturen ( grängen ) att bli exakt lika som i övriga taket.
Men om du vill ge dig på detta projekt så börja med att spackla igen skarvarna med ett sandspackel, t.ex Alcro Lätt Hand eller liknande. När du sedan kommer till sista spacklingen så kan du använda en torr roller som du rollar med i det blöta spacklet, testa dig fram för att komma så nära den intill liggande ytan som möjligt. Blir det helt fel så kan du slipa bort den ytan och börja om på nytt.

När du är nöjd med din spackling så måla hela taket flödigt med en bra takfärg t.ex Alcro Milltex 2 RF som ger en helt reflexfri yta och därmed kan hjälpa till med att dölja din spackling ännu mer.

Lycka till med ditt tak och ha det så gött!!
Mvh; Henke