Hej Henke!

Vi har låtit tapetsera om kök och två sovrum i Borosan easy up nr: 39155, 39156 och 39159, och nu lyser alla tapeterna blåa.
Målaren bredspacklade väggarna med ett spackel som var ljusblågrönt och sedan
målade han över detta med något vitt och knottrigt ( för att tapeterna inte skulle ramla ned).
Kan det ha något samband?

 

Svar:

Det är mycket sorgligt att läsa det du skriver. Spackel som är blågrönt var förr karakteristiskt för våtrumspackel, dvs sådant spackel som används i badrum osv. Men nu för tiden finns det sk Rullspackel och det från t.ex Alcro är faktiskt ljusblågrönt till färgen så det kanske är ett sådant spackel han använt. När man spacklar med dessa färgade spackel så bör man alltid grundmåla väggen med en vit grundfärg , eller i en kulör som överensstämmer väl med den tapet som man skall tapetsera med.
MEN det finns ingen färg som är till för att tapeterna inte skall trilla ner, det är ju tapetlimmets uppgift. Att måla med en färg som är knottrig bakom en slät tapet säger ju sig självt att det inte kommer att funka för då syns ju den knottriga strukturen under den nya tapeten, så där måste den gode ”målaren” fått något om bakfoten dessvärre……..
Är det en målarfirma som ni anlitat för tapetseringen så bör ni absolut reklamera detta arbete!

Mvh; Henke