Hej!
Nu har jag gjort bort mej lite i min hyreslägenhet och undrar om det finns nån enklare lösning än att måla om hela väggen. Jag skulle korrigera lite ”skavanker” på väggen (som inte gick att torka/putsa bort) genom att måla över dem. Väggarna är vitmålade från förr. Tyckte att nyansen på målarfärgen jag hade skaffat var liknande, men då jag hade målat över skavankerna så märkte jag att färgen jag målat över med är ljusare i tonen än den ursprungliga, dessutom tjockare till konsistensen :O Så nu syns det ju att jag har målat över med en ljusare vit färg. Går det att matta ut detta på nåt finurligt sätt, eller måste jag måla om allt?

 

 

Svar:

Att bättringsmåla en vitmålad vägg är svårt, vitt är inte alltid vitt som du nu fått erfara. Det är väldigt svårt att försöka bryta ( blanda) till en egen kulör om man inte har gjort detta förut. Att frihandsbryta kulörer är svårt och kräver många års erfarenhet, det bästa är om du kan få loss lite av den vita kulören och ta med dig den färgflagan till en färgfackhandel som har en Spectrofotometer som kan ” fotografera” flagan och skapa ett recept för din vita väggkulör.
Beklagar att jag inte hade ett mer ”enkelt” sätt att lösa ditt problem med.

Ha det gött!!
Mvh; Henke