Så här års så kan torktiden för..

Hej allihop!

Hoppas att det kommit lite sommarvärme och sol till er alla semesterfirare. Här kommer ett  litet tips till er som håller på att måla utvändigt just vid denna tiden på sommaren.

Eftersom det är ganska fuktigt i luften så här års , så är det inte ovanligt att torktiden på färg och oljor för utvändigt bruk är betydligt längre än normalt. Detta är dessvärre något man får stå ut med, och att ta med i beräkningen när man planerar sitt målande.

Jag får mycket frågor om just detta både från folk via mitt mejlformulär, men också i butiken där jag jobbar. Men som sagt att torktiden är betydligt längre än normalt just nu hör till vanligheterna vid denna tid på sommaren.

Så lägg till ett par dagar till den beräknade torktiden för den färg ni målar med så stämmer det lite mer överens med verkligheten.

Ha det gött och glöm inte att fika när solen skiner, själv får jag sitta på kontoret och dricka mitt kaffe…. men snygg kaffekopp har jag i alla fall….

Mvh; Henke