Fototapeter är en populär metod att inreda sitt rum och det finns ett väldigt stort utbud av fototapeter i våra färgaffärer och webbshoppar. Fototapeter var ju populärt under 1960 och 1970- talet samt ett tag under 1980-talet med motiv från storstäder som dominerande mönster.

Numera görs de flesta fototapeter på sk. nonwowen- papper som gör att de är väldigt fina att tapetsera med samt att man kan limma direkt på väggen och därmed underlätta tapetseringen. Kanterna blir näst intill osynliga och de är väldigt fina i mönsterna tack vare att bilderna brukar vara digitalt framkallade. Du kan t.o.m få en digital fototapet på dig själv om du vill, man kan gå in på sin lokala färgfackhandel, och prata med personalen så kan de hjälpa dig att ta fram en fototapet på något foto som du tagit med din digitala kamera, kanske någon fin semesterbild eller nått!

Att använda en fototapet som fondtapet kan bli oerhört effektfullt, ta t.ex en bild på en glänta i en försommargrön lövskog, framkalla den som fototapet och sätt den på väggen i köket där du har dina köksmöbler, så vips så sitter du nästan i skogen och äter frukost,! lek med dina bilder och använd dom på ett smart sätt så kan du få riktigt fräcka ytor.

På bilderna här har jag satt en fototapet som fondvägg på en kollegas kontor på jobbet. Tapeten säljs enbart på Colorama-kedjans butiker och den kallas för ”Bläckmoln”.

Våderna är numrerade så det är lätt att veta var man skall börja.

Lycka till med era egna fototapeter!
Mvh: Henke

1. Limma på väggen, använd ett lim för nonwowen-tapeter.

2. Våderna är numrerade, det är bara att sätta dem i nummerordning.

3. Våd nummer ett, klar. Ett tips är att ha en hink med lite ljummet vatten och en svamp, torka noga i skarvarna så det inte blir limrester där, tapeten tål i stort sett hur mycket vatten som helst, så var inte rädd för att torka för mycket.

4. Våd efter våd växer motivet fram!

5. Så där ja, nu är den klar. I detta kontor skall det sättas ett undertak med akustikdämpande skivor därför har jag låtit bli att skära tapeten längst upp.

6. Golvet är på plats och tapeten har torkat så nu är rummet klart att använda.