Trött på att spackla? Det finns hjälp kolla här!

Till er som inte tycker om att spackla så mycket finns det hjälp på rulle.
Det har funnits olika typer av ”väver” i några år som man limmar direkt på t.ex. glasfiberväv istället för att bredspackla ytan. Nu finns dessa väver i riktigt bra kvalitet. Det funkar på det viset att man istället för att bredspackla en ojämn yta som ex. glasfiberväv, eller gammal tapet som man rivit ner, då kan limma upp en sk. Easy-cover eller Återställaren som de heter. Det varierar på namn beroende på vilket företag som tillverkar dom, men principen är densamma.

Naturligtvis så klarar dessa ”väver ” inte hur stora ojämnheter som helst, men mycket av de vanligaste underlagen. Det går snabbt och relativt enkelt, det dammar inte på långa vägar så mycket som när man bredspacklar. Om man skall sätta denna på gamla tapeter så bör man grundmåla först med t.ex. Alcro Milltex Allgrund, eller liknande, en vattenburen snickerigrundfärg går också bra. Limma sedan flödigt med lim på väggen, det varierar från tillverkare till tillverkare om vilket lim som de rekommenderar så läs på rullen innan ni limmar.
Sätt sedan ”väven” kant i kant på väggen, och fortsätt runt rummet tills ni är klara. Låt ytan torka i ca: 1 dygn innan ni målar eller tapetserar på den nya ytan.

Fråga gärna personalen i din lokala färgfackhandel så hjälper de dig till rätt val.

Lycka till !

Mvh: Henke