Jag heter Henrik Edin men kallas för Henke av de flesta, är född i Askim, Göteborg och bor sedan 1991 i Säffle. Jag började som traditionell målarlärling på OE-Måleri i Göteborg 1986. Där fick jag min målarutbildning av målare på olika arbetsplatser i och runt omkring Göteborg.Under min lärlingstid fick jag även tillfälle att lära mig dekorativt måleri i form av ådring och marmoreringstekniker samt övriga dekorativa målningseffekter.

1993 tog jag mitt gesällbrev i yrkesmåleri. Jag har även utbildning i färglära samt i olika former av inredningssätt. Min nuvarande arbetsplats är Färg&Tapettjänst (Färgtema) i Säffle där jag arbetar som butikschef. Mitt intresse för färg och form har alltid varit stort, och sedan jag började som målare har det hela tiden utvecklats, i mitt arbete utför jag hela färgsättningar åt kunder samt hjälper till med olika problemlösningar som kan uppstå vid måleriarbeten. Henkesmalartips.se skall vara en sida där ni hittar råd och tips från proffs som hjälper er till rätt lösning och resultat.

Mvh: Henke