Tjena !

Att måla om sina utemöbler är det många som gör under semestern. Här kommer lite tips om detta.

Detta gäller för täckmålade möbler.

  bild från alcro.se

1 Tvätta av möblerna med  ex. Alcro Grovrent , följ instruktionerna på förpackningen för bästa resultat. Skölj noga med vatten så att det inte blir några tvättmedelsrester kvar på ytan ( detta kan påverka vidhäftningen av färgen när du målar)

2 .Skrapa bort all eventuellt lös färg, slipa även med sandpapper för att få bort fula kanter efter skrapningen.

3. Alla ställen på möblerna som blir trärena, dvs all färg är borta och träytan syns måste man grundmåla. Först målar man med t.ex Alcro Bestå Grundolja, denna olja lägger man på 2-3 ggr våttivått,  sedan när oljan torkat målar man med Alcro Bestå Grundfärg 1 gång  för att slutligen avsluta med 2 ggr målning med Alcro Bestå Fönsterfärg i valfri kulör.

4 Njut av sköna sommardagar i dina nymålade utemöbler:-)

Ha det så gött och ha en skön sommar!

Med vänlig hälsning; Henke