Hej hopp i vintern…

Lite nya grejer…

Hej hopp i vintern, snön ligger djup på de flesta håll i vårat land och det är en stund kvar tills vårsolen kommer och värmer oss, så vi får helt enkelt stå ut ett tag till innan vi kan ge oss ut och måla.Jag har tänkt att börja ”blogga” lite då och då om nyheter, tips och trixs när jag hinner så jag gör en liten test på detta nu, får se vad ni tycker om detta.Leverantörerna av färg och tapeter ligger inte på latsidan, så här kommer lite nyheter på tapet och färgsidan.

Eco tapeter har släppt en ny kollektion som heter Eco White (kanske inspirerade av vintern?..) i alla fall, snygga moderna tapeter i vitt, härliga mjuka mönster,lite silverblänk här och där vilket ger ett skönt djup tycker jag, tapeten är naturligtvis en sk. Easy-up tapet så uppsättningen blir lätt och enkel med ett skarvlöst utseende vilket är extra fint tycker jag.
Tapettillverkaren MrPerswall som gör coola fototapeter har en kollektion som heter ”Urban nature”, fräna tapeter som skall väva samman stad med natur, mycket spännande!!du hittar mönster som inkluderar graffiti, stadsmiljöer,träd och blommor i sprakande färger!. En fototapet kan ju förändra ett rum så totalt!!, har ni inte testat att sätta fototapet så tycker jag absolut att ni skall testa, de flesta fototapeter är i sk. Easy-up kvalitet och därmed busenkla att sätta upp, men tänk på att det är mycket viktigt att underarbetet är utfört noggrant!!

Jon och Johnnie från Kanal5´s Roomservice har fått göra en egen tapetkollektion med fräcka fondtapeter som dom själva tycket saknades på marknaden, mycket snygg kollektion tycker jag med kul och spännande mönster, finns att se på Coloramabutikerna.

På färgsidan så kommer Alcro färg med en ny medlem i Servalack familjen. Servalack Exklusiv som enligt tillverkaren är för alla som vill överglänsa sig själva, färgen ger en högblank yta med exceptionellt hög ytfinish, den är smidig i konsistensen som gör att färgen hänger kvar i penseln och inte droppar så mycket . Tack vare en lång öppentid flyter den dessutom ut på ett sätt så att du lätt kan efterstryka utan att det blir synliga penselränder.Att tänka på är att alltid använda en pensel med syntetborst, sk softpenslar.
Jag själv har inte hunnit testmåla den ännu men det skall bli mycket spännande tycker jag!! Återkommer lite längre fram med en recention.
En annan nyhet från samma tillverkare är Mekanlack Aqua, alltså en vattenburen färg för metallytor utomhus, Alcro Mekanlack har ju funnits i många år fast då som lösningsmedelburen(lacknafta/alifatnafta) så en vatteburen variant är mycket välkommen, den är blank och ger en elastisk färgfilm med god hållbarhet vid målning på metall utomhus enligt Alcro, blir kul och testa den med.

Mäster som är Alfort&Cronholms namn på penslar, rollers mm har gjort en ny variant på deras utmärkta skummroller, konkav, den var vit förut men är nu svart istället, mycket bra tycker jag, man ser lättare hur mycket färg man lägger på osv, himla käckt tycker jag!!

Det var allt för nu, återkommer så fort jag hinner, ha det gött så länge!!

Mvh; Henke

Ny roller från Alfort&Cronholm

Eco White

Kända från Kanal5 Roomservice

Tapet från Jon&Johnnies kollektion

Tapet från Mr Perswall