Att måla schabloner är ett lätt sätt att förändra en yta. Man kan måla schabloner på lite av varje, men det vanligaste är nog på väggar och möbler.

Just nu är det väldigt poppis med schabloner av olika slag. Det finns de vanliga traditionella som är utskurna i plast och så finns det en ny sort som kallas för ”Stickers” den funkar ungefär som ett klistermärke som man målar på. Alcro färg har tagit fram ett koncept med dessa typer av schabloner. Här nedan skall jag visa hur man kan göra med en vanlig schablon i plast som jag målar med metallic färg.

Det är just nu väldigt ”inne” med ytor som blänker och gnistrar samt skiftar i guld eller silver eller någon annan häftig kulör som skapar en fräck effekt. Det är väldigt skoj att måla schabloner, och skulle man tröttna så är det ju bara och måla över igen!

 

Viktiga saker att ha vid målning, färg och kaffe……

 

 

 

 

Jag valde Alcro Metall dekorfärg till min schablon-målning. Det är viktigt att röra om noga innan man börjar måla med metallfärg. Kulören jag valde heter Magma, den blandade jag sedan med lite guld.

 

 

Fäst schablonen med lite tejp på väggen, måla upp lite färg på ett lock eller en papptallrik, använd en schablonstöpplare när du målar. Hålla schablons-töpplaren rakt, om du lutar lite så kommer det färg
bakom schablonen och det är ju inte så snyggt. Måla tunt och fler gånger istället för tjockt, då kan färgen rinna.

 

Schablonen heter Ranka och kommer från Alcro.

 

 

 

 

Nu är det klart, enkelt och effektfullt.

 

 

 

 

Alcro Schablon RANKA.


Bilden kommer från Alcro.se

Alcro Metall dekorfärg (ett självklart val för alla som gillar Heavy-metal !)


Bilden kommer från Alcro.se