Tjena !

Det har kommit en ny fasadfärg från Alcro som heter Solist. Det är en ommålningsfärg för träfasader som du bara behöver måla en gång för att få ett nymålat hus.

I texten här kan du läsa lite vad Alcro skriver om just Solist. Kanske det kan vara en färg för dig och ditt måleriprojekt under sommaren?

Vad det är som gör Solist så unikt?

-Det unika är såklart först och främst att du inte behöver stryka på med två lager färg som med andra fasadfärger och att den kan målas på nästan vilken yta som helst. Den passar alltså för fasader målat både med alkyd- eller akrylatfärg. Det enda undantaget är för fasader målade med linoljefärg eller slamfärg. Det här är alltså färgen för dig som vill lägga tiden på något annat än målning. En liten revolution i färgvärlden skulle jag vilja säga.

Spelar det någon roll hur slitet huset är?

-Jo men det gör det. Om huset är riktigt slitet eller om huset ska målas för första gången så rekommenderar vi systemmålning med grundolja, grundfärg och två lager täckfärg som t.ex. med Alcro Bestå.

Hur ska färgen strykas på?

-För bästa resultat rekommenderas roller och efterstrykning med pensel. Vi har tagit fram ett paket med de verktyg som behövs inklusive ett nät som placeras i färgburken och hjälper till att ge en jämn färgmängd på rollern.

Om jag t.ex. skulle ha ett mörkt hus som jag vill måla om vitt funkar det fortfarande bara med en strykning?

-Solist klarar de allra flesta kulörskillnader men med vissa undantag som t.ex. om du har en svart fasad som du vill måla vit. Då behöver du se till att du verkligen får på rikligt med färg eller byta till systemmålning som med Alcro Bestå t.ex.

Färgen är ganska trögflytande, betyder det att den torkar långsammare?

-Tvärtom, Solist torkar snabbt. Efter ca en timme är den klibbfri.

 

Är du nyfiken på Alcro Solist? Det här är vad som gäller när du målar:

1. Fasaden ska vara i hyfsat skick. Dvs inte flagad och inte stora trärena partier. Alcro Solist fungerar på alla typer av tidigare färg förutom slam- och linoljefärg.

2. Alcro Solist ska inte spädas och inte sprutmålas. Då färgen är ganska trög applicerar man den med en långhårig roller 70 mm bred, och efterstrykes med en halvrundad utomhuspensel med blandborst. Nätet fyller en viktig funktion för att färgmängden på rollern ska bli jämn. För bästa resultat följ den rekommenderade åtgången på burken. Efterstrykning med pensel görs för att få en slät yta.

och här kommer en liten film:-)