Att det är populärt med inredning nu för tiden har väl de flesta förstått. På TV så avlöses det ena ”byggprogrammet” av det andra. Dessa program är toppen tycker jag, det får oss att sätta igång, och prova oss fram i våra hem vad gäller inredning.

Det finns ju också en massa kul grejer att köpa när det kommer till tapeter, golv kakel och klinker osv. samt en massa ”piff” som kuddar, tyger, ljusstakar, lampor av olika slag m.m.

Men om man nu inte hittar den där tapeten eller mönstret man letar efter, vad gör man då? Ett tips som är riktigt skoj och lite annorlunda är att göra en egen väggmålning till fondvägg eller liknande. Använd en overhead-projektor och projicera upp motivet du vill ha på väggen och måla sedan dit det.

Låter det svårt?? Det är det inte! Det tar lite tid men det är det värt, det kan jag lova. Den väggmålning jag visar här nedan är gjord på detta vis.
En kund ville ha loggan på sitt favoritlag i amerikansk fotboll på väggen, så jag målade dit det åt honom. Detta kan man göra med i stort sätt vilket motiv som helst, låt fantasin skena iväg lite så kan det bli hur cool som helst.

 

Så här såg väggen ut där målningen skulle vara.

Bilden är hämtad från internet, sedan kopierad på genomskinligt overhead-papper. Med hjälp av projektorn får jag bilden på väggen, jag ritade sedan av konturerna med en blyertspenna.

Nu har jag målat dit ”loggan ” i dess rätta färger. Jag fick måla det orangea 3 gånger innan jag fick rätt mättnad i bilden.

I början ser det lite ”kladdigt” ut men det blir bättre ju fler gånger man målar.

Nu börjar bilden ta form, lite glansdagrar är ditmålade med silver för att ge djup åt bilden.

Björnhuvudet är väldigt detaljrikt och det tog ett tag att måla det, men det var det värt.

Så här blev det när det var färdigt.