Att olja sitt trägolv blir mer och mer vanligt. Att olja golv är inte så svårt heller nuförtiden. Welin&Co är ett företag som säljer produkter till golv, bänkskivor, möbler med mera. De har bland annat OSMO Hårdvaxoljor i sortimentet och dessa oljor är riktigt kanonfina och lätta att arbeta med.

I måndags hade vi en liten genomgång på mitt jobb så jag passade på att ta lite bilder. Vi har provade olika sätt att färga golvet innan man lägger på hårdvaxolja som skydd, det finns ett stort antal färger att välja mellan och till nyheterna finns guld och silver som en cool effekt i sitt golv eller på möbler osv.

Vi testade olika sätt att påföra oljan, bl.a. med en micronrulle, stålsickel och med en skurnylonrondell på en maskin. Lättast (och roligast) var med maskin som polerade på oljan, man hällde på lite färgad olja och körde ut det med hjälp av maskinen, väldigt kul och mycket lätt som sagt. (Maskinen kan man hyra där man köper oljorna).

När sedan färgen torkat så efterbehandlar man med Hårdvaxolja i antingen matt eller sidenmatt glans för att få en slitageyta på sitt nya fina golv. Så till er som går och funderar på att olja golvet, testa det här för det är riktigt bra grejer!

Det är Heimo Bertov från Welin&Co på bilderna som visade hur man skulle göra.

Mvh, Henke

 

Ny olja för bänkskivor!

Camilla och Anna-Karin lyssnar på Heimo.

Provytor tejpas till.

Test med microroller.

Det är viktigt att lägga på tunt med oljan!

Maskin är riktigt kul och faktiskt inte så svårt!

Glada miner!

Kolla vad snyggt det blir!! Färgen heter TERRA.

Kolla vad fint träådringen framträder!

Snyggt!

Finns även i vitt för den som vill ha ljusa vackra golv!