Jag har ett par gamla grindar som behövde fräschas upp lite tyckte jag, jag började med att tvätta av dom med Alcro Delfin Alg&Mögeltvätt, det var ganska mycket algpåväxtning på mina grindar, tvättmedlet är väldigt effektivt och gör riktigt rent.

Sedan skrapade och slipade jag bort all färg som var lös, därefter grundmålade jag med Alcro Fönster Grundfärg, den ingår i Alcro´s nya system för fönstermålning men den är alldeles utmärkt att använda till t.ex grindar, trädgårdsmöbler mm. När grundfärgen torkat så målade jag med Alcro Fönster, 2 ggr för att få ett bra resultat, sprickor osv. lagade jag med latexfog som jag lade på efter att jag grundmålat. Grindstolparna är av järn så de målade jag med Alcro Komplett som är en färg avsedd för stål och plåt ytor, det är både grundfärg och färdigstrykningsfärg i samma burk, himla käckt !!.

Totalt tog det 2 dagar att bli klar inkluderat torktiden, kanske har ni också något sommarprojekt, ta tag i det och måla, det går ganska fort och så blir det ju snyggt efteråt.

För er som inte vill måla själv och vill anlita en målare så kan jag tipsa om Kviberg´s Måleri Ab i Göteborg.

Trevlig sommar!!
Med vänlig hälsning: Henke

Så här såg de ut före jag målade om dom.

Målad 1 gång med Alcro Fönster Grundfärg, jag bröt även grundfärgen i den kulör jag valt. Kulören heter 163 Rost.

Första strykningen med Alcro Fönster Täckfärg. Jag använde Anza Vinkelpensel 50, den är smidig att måla med, lätt att komma åt med överallt.

Måla, måla…

Klart, gångjärn, trycke och stolpar målade jag med Alcro Komplett i kulören 287 Ask.